Denna vecka

Måndag:
Vi åkte ut på nattrondering 03:00, allt var som vanligt det var lite mörkt påvägen upp till helikopterplattan så när vi hade vänt där uppe och skulle åka ner igen så tänkte Åberg sätta på helljuset men råkade stänga av lamporna då den hamnade i mellanläget istället, så det blev helmörkt och vi såg ingenting istället.. När han väl fick på lamporna igen så såg vi att vi var nära ett träd och Åberg försökte köra undan men det var för sent och vi åkte rätt in i trädet.. sen kommer jag inte ihåg så mkt efter det till ett tag senare då jag var ute ur bilen och höll i min egen mobil.. jag har tydligen gått ut själv vad jag har hört åtminstonde men det kommer jag inte ihåg(det är väl inte så stor sak är mest glad att jag lever än idag.). Jag såg att Celik låg på marken och hade ont och att han blödde, jag antog att han blödde från huvudet och drog fram mitt första förband och tänkte börja linda om.. men Habtai sa att han bara blödde från näsan och han inte behövde det..
Åberg ringde till BVC(Bevakningschefen och talade om att vi hade krockat och att Celik var skadad.). Efter ett tag ringde dom från larmcentralen eller något till mobilen Åberg hade och då hade jag precis börjat få ont i bröstet.. så han sa att även jag hade blivit skadad.. Ambulanshelikoptern och vanliga ambulansen kom nästan exakt samtidigt men jag vet inte exakt tid.. dom frågade en massa frågor och det slutade med att Celik fick åka helikoptern då han hade ont i nacken och jag tyckte inte att jag hade så jätte ont men dom tog med mig i ambulansen.
Jag kom till Södersjukhuset när klockan var ungefär 4 på natten.. Dom gjorde några tester liknande de tester som dom även gjorde i ambulansen och skickade mig sedan till lungröntgen då läkaren misstänkte att det var något med lungan. Medans jag låg i sängen och väntade på att få åka till röntgen kom polisen och förhörde mig om vad som hänt...
Celik hade kommit tidigare och var redan inne på röntgen.. När han kom ut så frågade han hur det var med mig och han mådde hyfsat bra med tanke på omständigheterna. Habtai var med oss som sällskap även fast han inte hade skadat sig..

På röntgen så fick jag ligga i någon konstig ställning som gjorde sjukt ont, och när jag kom ut så talade läkaren om för mig att min ena lunga var punkterad. Den var inte stor men jag skulle behöva ligga där under natten för observation. Celik och Habtai var klara vid 6 tiden ungefär och sa hej då till mig innan dom åkte vidare..
Jag skickade SMS till i princip alla jag känner när jag kom in på rummet jag hade fått och då var klockan ungefär 07:00.
Jag lyckades aldrig somna på avdelningen då frukosten serverades klockan 08:00 och runt 11 skulle jag på röntgen igen för att kolla om det hade förändrats något.. Som tur var hade det inte blivit värre och sjuksystrarna sa åt mig att gå och sitta så mycket som möjligt..
Den första som ringde mig efter att ha läst smset var faktiskt Granis, tror inte han vet hur mycket det betyder att han brydde sig så mycket som han gjorde då efter allt som hänt under den senaste tiden..

Senare på eftermiddagen kom Tessan, Emelie och Wilma och hälsade på mig på sjukhuset=) Det var kul att få besök iaf:) Läkaren sa att jag kunde åka hem under natten och vara med familjen bara jag var tillbaka dagen efter.

Tisdag:
Jag kom tillbaka på morgonen vid 11 tiden ungefär, så jag fick lunch direkt när jag kom och under tiden jag satt och åt så kom sjuksyster fram till mig och sa att jag skulle vara i sängen 12:05 för då skulle vaktmästaren komma och köra ner mig till röntgen igen för att ta en tredje bild på lungorna.

Efteråt så åkte jag upp igen och det tog tills senare på eftermiddagen innan läkaren hade tittat på bilderna. Det var iaf oförändrat och dom sa att jag skulle vara kvar under natten för observation igen.

Under dagen kom Emelie och Wilma och hälsade på mig igen=) Vi gick runt lite, satt och pratade och sånt=D Emelie var snäll nog att köpa snus till mig också då jag hade glömt mitt hemma när jag åkte tillbaka=)

393749-3

Onsdag:
Vaknade klockan 07:30 när sjuksystrarna skulle ta tester på han jag delade rum med, så jag valde att gå upp då och sätta mig i dagrummet och vänta på att frukosten skulle komma.
Efter frukosten så låg jag i sängen och satt på msn och pratade med lite folk=) sen kom läkaren in vid halv 11 och tog några tester på mig, och efter alla tester så sa hon att jag kunde åka hem för att det inte var nödvändigt att jag var kvar där om jag trodde att jag kunde klara mig hemma, hon skrev ett recept på smärtstillande och sjukskrev mig från lumpen till den 20onde Januari.

Jag åkte till Berga för att hämta mina civila kläder m.m så jag slipper gå runt i dom militära kläderna hela dagarna..
Dom åkte från muskö med mina saker jag hade kvar där ute och för att hämta nycklarna jag hade fått med mig från dagen vi krockade.

Sen på eftermiddagen så möttes jag och Emelie i Slussen för att åka hem till mig och titta på Film och äta goda ost bollar:D



2008-01-03 @ 12:06:59
Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Therese

haha ostbollar som man stinker av..
kul med uppdatering, men jag visste redan allt det där.. =)
men iaf.. Krya på dig så hörs vi och ses vi.. Puss och kram

2008-01-03 @ 13:07:06
URL: http://Theresemansson.blogg.se
Postat av: Anonym

du verkar ju vara mer med emelie än granis... jaja. bra att du inte blev allvarligare skadad! :)

2008-01-04 @ 03:08:37
Postat av: Therese

vilket söt bild ! :)

2008-01-04 @ 13:17:54
URL: http://Theresemansson.blogg.se
Postat av: Carro

men om emelie är 16 hur kan hon då köpa ut snus? haha

2008-01-20 @ 20:17:09
URL: http://Miney.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Copyright © 2014 Fisk33n