Lyckad Seriepremiär

Det var helt klart en bra match med en hel del spänning och det kändes bra, och såg väldigt bra ut. Bra taktik och bra coachat av våran coach :)
Skönt med 3 viktiga poäng, och detta är något viktigt att bygga vidare på nu:)
Jag hoppas att jag presterar tillräkligt bra på träningar m.m så jag blir kallad till flera a-lagsmatcher, var en del problem i fredags som tillslut löste sig så att jag kunde vara med. Var med som avlastare och fick därför ingen speltid denna gång, men det gör inget då jag inte hade räknat med att spela speciellt mycket just nu ändå. Grabbarna som spelade körde bra och orkade hela vägen, och det känns bra att jag inte belastade mitt ben mer än nödvändigt, då benet inte är helt återställt ännu. Kände av det lite under uppvärmningen igår, men det borde vara bra till början eller mitten av nästa vecka ändå :)

Det var riktigt kul att få se hur alla kämpade även när vi låg under med 3-1. Ingen gav upp, alla kämpade på lika mycket rakt igenom hela matchen. Vi vissade att om man aldrig ger upp så kan det löna sig i slutändan! Riktigt härligt!! :)

Det var en liten publik jämfört vad jag är van vid från när jag spelade i Orminge, men det har nog en hel del att göra med att när jag spelade i orminge så var det föräldrar till andra lag och dom lagen som skulle köra innan och kört efter som kollade på våra matcher också. Kul att det var folk som var där och kollade iaf, och Wilma var super söt i sin Djurgårdsdress som Granis köpt till henne, som han hade skickat med för att hon skulle kunna ha på sig när hon hejade på oss igår:D Man hörde henne nästan hela tiden, hon ropade "Heja stoff-stoff(Christoffer med hennes uttal), Heja Mimmy(Jimmy) och Heja Djurgårn" Och så pekade hon på motståndarna och sa att dom var bajs, berättade Emelie igår efter matchen.

Det blev tyvärr inga bilder då det inte fanns batteri kvar i någon kamera hemma och Emelie's kamera är som sagt trasig och vi kommer inte på vart kvittot är så vi kan skicka in den.

Här kommer en matchrapport som jag kopierat från våran hemsida skriven av våran kapten:
"Dags för seriepremiär och motståndet var inget mindre än Vällingby.
Vällingby kommer från fyran och enligt vissa, typ deras ordförande, tippade att vinna serien i år och vem vet, det kanske dom gör.
Att Vällingby kan spela innebandy råder det inga tvivel om, de är duktiga.
Att de har en del svagheter råder det inte heller något tvivel om men å andra sidan, vilket lag har inte det?
Inför starten så fanns det på sina håll en viss nervositet, inte för matchen i sig utan kanske mer för mötet mot Vällingby.
När vi går på så är taktiken klar, glasklar. Alla vet vad som ska göras och när.
Stämningen är skön, det finns ett skönt lugn bland spelarna och coach men ändå ett grymt fokus. Fokus på uppgiften!
Spelet på plan blir som vi förutsatt och det passar oss mkt bra. Vi spelar stabilt och tryggt och tar även ledningen efter 14.17, mål Peter ass Lamberg.
Tyvärr behåller vi inte den till periodvilan utan 1-1 är ett faktum 19.41.


När vi kliver in i andra så har vi samma fokus som tidigare och allt är precis lika glasklart som tidigare bortsett från att vi känner att vi har något på gång. Något riktigt bra, det ligger liksom i luften på någon sätt.
Under andra så stänker Vällingby in 2 baljor. Snyggt gjort också, applåd till Vällingby.
Vi har en del sköna avslut men deras keeper gör några bra räddningar, han är snabb med händerna högt upp.
Våra gubbar spelar mycket bra i andra även vi fast vi inte gör några mål.

Inför tredje så justerar vi taktiken något och vill köpa oss lite tid i början av perioden för att sen kunna driva på ordentligt.
Det lyckas bra och 2-3 kommer efter 7.27, mål Peter ass Åberg.
15.52 kommer kvitteringen som ett brev på posten, 3-3 mål Lakfors ingen ass.
2-3 målet är ett lågt skott av Peter och 3-3 en stänkare i krysset av Lakfors. Snyggt!
Under tiden så ser jag hur det skruvar och vrider sig på en viss stol på läktaren…..
Jag känner personen i fråga och vet att han har det jobbig, riktigt jobbigt.
Själv tänker jag bara, det kan bli värre, det ska bli värre.
Vi har matchen ganska precis där vi vill ha den, vår taktik fungerar och det börjar Vällingbys svagheter också.
Tänk er att ni kommer in i ett stort rum och känner att oavsett var ni står så känns det fel.
Ni provar här och där, bakom och framför, på sidan och på djupet men inget är rätt. Så ungefär tror jag att Vällingby kände men vad vet jag, jag var inte i deras kläder och dessutom så har jag ingen aning om vad de hade för taktik.
Men vi är tacksamma för det, för sen small det bara till igen.
Ett lågt skott av Peter och 4-3 var ett faktum, ass Lakfors. Tiden är 17.55
Då, då visste jag att vi skulle klara det.
För hur skulle Vällingby klara av att komma förbi våra stabila forwards, våra grymma backar?
Och även om de skulle, på något obegripligt sätt lyckas tråckla sig förbi så har vi Mike i målet.
Vällingby var bättre på pappret men vi var bättre på plan.

Idag vill jag ge alla beröm för idag var vi ett lag, truppen och coach, vi gjorde det tillsammans.

Ett tack till seket och publiken är också på sin plats, tack!


//Niklas Blom #29"




Otur

(VARNING LÅNGT INLÄGG)
Nu var det ett tag sen man skrev här så tänkte ge en liten uppdatering på hur livet är för tillfället.

För dom av er som inte listat ut det så har jag börjat spela innebandy igen, efter 3 års uppehåll med seriös innebandy. Valet om vilket lag jag skulle välja var svårt så jag valde flera och skickade mail till, och när jag skickat alla mail så kom jag på att Djurgården fanns också. På hemsidan stod det att dom endast sökte målvakt, men jag tänkte att det skadar inte att skicka mail till dom ändå. 2 dagar senare fick jag svar från dom och fick komma på provträning. Efter en träning så fick både jag och Jimmy bra respons från tränaren och dom verkade vara intresserade av att ha oss i laget. Efter 2 träningar så blev vi kallade till cupen i Uppsala båda två och fick visa vad vi går för, vi fick chansen från start redan i första matchen. Tränaren och truppen var nöjda med vår prestation och det kändes otroligt bra och skönt att få chansen, så nu är vi spelare i Djurgården. En klubb som alltid legat mig varmt om hjärtat vilket gör det mycket bättre och roligare att spela. Visst dom spelar inte i dom högre divisionerna just nu, men alla i laget spelar med hjärta och dom flesta är ganska nya i laget denna säsong. Jag tror på vårat lag och att vi kommer gå långt, jag tror att vi kan vinna serien i år eller hamna runt top 3 åtminstone när säsongen är slut.

Lagen vi mötte i uppsala cupen i lördags hade en lägre snitt ålder, bättre kondition och vana vid ett högre tempo då alla spelar i högre divisioner än vad vi gör ännu. Först var det Salem som spelar i Div. 3 (vi är i div. 5 ännu) och det började riktigt bra för oss, 1-0 kom ganska tidigt till oss. Sen så släppte vi in dom efter ett tag genom att släppa in ett ganska enkelt mål där vi bjöd på ett av våra få misstag under första perioden, men vi fortsatte att hålla ett bra tempo och satte ganska bra press på vårat motståndare och efter första perioden stod det 1-1, en bra insats av våra grabbar. Men efter ett tag i den andra så började vi yrra bort oss lite på planen och sprang efter boll lite för mycket, kollade lite för mycket på bollen och höll för lite koll på resten av deras spelare. Men när slutsignalen kom så stod det 3-1 och vi är ändå nöjda med resultatet. 3-1 mot ett lag som spelar 2 divisioner över oss är inte helt fyskam ;)

I den andra matchen stod Livets Ords IF för motståndet, även dom spelar i div. 3. För att citera vår kapten "Dom är ett gäng oskyldiga grabbar som lagt ifrån sig bibeln en stund för att ha lite kul på planen, men dom verkar vara allt annat än oskyldiga och verkar ha spenderat mer tid med att träna innebandy än att läsa bibeln".
Det tidigare effektiva försvarsspelet som vi hade i första matchen fanns kvar nu också.
Vi fick dock en lite olycklig start där deras första skott går i mål via två
klubbstudsar. 0-1 var ett faktum men det var inget som vi funderade speciellt mkt över utan vi fortsatte som planerat. Livets Ord pressade på men målvaktsspelet och försvarsspelet fungerade alldeles utmärkt, precis som i första matchen. Skillnaden på plan den här gången var att våra forwards kom till fler och framförallt vassare avslut vilket gjorde att vi kunde kvittera till 1-1 genom Brännvall.
Livets ord förde spelet och vi fick försvara oss och fick till våra anfall genom kontringar, så såg spelet ut under resterande delen av matchen. Livets ord gjorde 2-1, sen när dom fick utvisning så gjorde vi ett powerplay mål genom Åberg som satte sitt skott perfekt i krysset, 2-2. Dom gjorde ytterliggare ett mål till 3-2 och fortsatte sin press.
Våran målvakt tänkte lite fel eller ingen vet riktigt vad som hände och han råkade kasta bollen rätt till en av deras spelare och det blev ett ganska enkelt mål för dom då ingen var med på det som hände, 4-2.
Sen ramlade det in ytterliggare en boll för livets ord och ställningen var nu 5-2.
När det var ca. 30 sekunder kvar så fick vi in ett mål och reducerade till 5-3. Vi spelade en bra match och förlorade ytterliggare en gång med enbart 2 mål mot ett lag i div. 3, Livets ord är dessutom ett topplag i div. 3.

Sen fick vi 7-8 timmars håll mellan match 2 och den sista matchen, det var endel spelare som åkte hem pga olika anledningar och kunde inte vara med på sista matchen, jag och Jimmy åkte med Vea(Jimmy's tjej), Andreas(Vea's bror), Caroline (Andreas Tjej?), Emelie och Wilma hem till Andreas och spenderade tiden mellan där hemma hos honom, och resterande delen av laget var på bio och käkade i uppsala.
Jag och Jimmy låg och vilade en stund då vi var helt slut och sen ville Wilma gå ut ett tag, så vi gick ut på en promenad (jag, Emelie och Wilma) och hittade först en park där Wilma lekte lite och gungade på alla gungor som hon såg, efter det gick vi till affären och köpte något att äta till Wilma samt lite godis så vi hade till hemresan sen efter sista matchen. Under tiden vi var ute gjorde Andreas mat och den var klar ungefär när vi kom in, det var en trevlig stund där hemma hos Andreas. Det var snällt av honom att bjuda på mat och allt under tiden vi var där, då det dessutom var första gången han träffade mig, Emelie och Wilma :)
Sen satt vi mest och prata strunt och så, efter ett tag ville Wilma gå ut igen då hon tyckte att det började bli lite tråkigt att rita så vi gick till parken en sista gång innan vi åkte tillbaka till hallen för att köra sista matchen :)

Sista matchen stod IK Sirius IBK för motståndet, det var deras utvecklingslag (rättare sagt deras juniorer) som spelade deras match. Deras juniorer spelar i Juniorallsvenskan om jag inte minns helt fel, och dom visade ganska snabbt att dom var samspelta, vana vid ett högt tempo och yngre än oss. Vi var 9 utespelare kvar i laget och visste att det skulle bli en tuff match. Vi kämpade på bra och dom första 28 minuterna av matchen visade vi att vi är riktigt bra på att försvara oss, domaren tyckte inte om humöret på alla och vi fick ett par stycken onödiga utvisningar på att vi gestikulerade och protesterade mot domslut, helt onödiga utvisningar. Men trots utvisningarna och den hårda pressen från Sirius så stod det BARA 1-0 efter första perioden (20 minuter för dom som inte vet hur lång en period är i innebandy), och deras mål kom när en back tänkte lite fel och råkade passa bollen rätt till en av Siriusspelarna som stod framför målet och enkelt kunde sätta första målet då han var helt ren. Men i 28 minuter klarade vi oss, dom hade pressen och hade en hel del skott, men det var underbart försvar från våran sida och en makalös insats av våran målvakt som verkligen sattes på prov. Men 8 minuter in i andra perioden så släppte det, och allas kraft började ta slut medans Sirius var som ett gäng duracellkaniner som bara sprang och sprang och dom satte både 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 och 6-0. Och i slutet fick vi ett trösmål som var väldigt välförtjänat efter våran insats. Våran Coach och alla vi som spelade var nöjda med vårat spel ändå och tyckte att vi gjort en insats som vi kan vara nöjda med. Vi är glada att vi fick möta bara bättre lag och ändå lyckades sätta så bra motstånd i början, och visade att vi är redo för säsongen som kommer. Det var otroligt kul att få börja spela igen.

Själv hade jag oturen att sträcka vänstra lårmuskeln under den första perioden i den sista matchen och fick lite behandling i början av andra perioden så att jag kunde slutföra matchen, dock blev det inte full fart av mig men lyckades ändå spela hyfsat bra enligt mig själv åtminstone. Har tyvärr fortfarande inte blivit återställd och fick därför avbryta min träning i tisdags, var med totalt ca. 20 minuter av träningen. Men hoppas på att bli bra snart så att jag kan börja spela då säsongen startar nu på lördag! Kom och heja på oss i Eriksdalshallen 15:30 då vi möter Vällingby! ;)

Så i veckan har det inte hänt så mycket, i söndags busade vi lite med Wilma innan det var dags för henne att åka till nynäs och sen efter det så åkte vi hem till Jimmy, tog en liten springtur(rättare sagt Jimmy och Emelie som sprang medans jag fick avbryta efter att vi sprungit en bit) och sen kollade vi på film.
I Måndags var vi bara hemma(hos Jimmy) och hade en film/myskväll igen efter att Emelie hade pluggat klart.
I Tisdags så åkte jag in till Farsta centrum och mötte Emelie E och hennes son Lukas, hon skulle handla lite saker och tänkte att vi kunde träffas då hon ändå var i Farsta. Så vi gick runt i olika butiker och hon hittade lite småsaker här och där. Det var kul att träffa dom en stund iaf :)
På kvällen fortsatte vi att kolla på film (vi har sett alla Saw filmerna, 1 per kväll) och på tisdagen så såg vi Saw IV.
Och idag Onsdag så har vi städat här hemma (hos Jimmy fortfarande) och sen åkte vi och handlade lite mat och sånt. Sen blev såg vi den sista Saw filmen :D Emelie somnade tyvärr efter ca halva filmen, men jag tror att hon har sett den förut men blir väl att sätta på den så hon får se slutet på den senare ändå :)

Imorgon är det träningsmatch, men jag ska inte spela och får se om jag kan åka dit för att kolla på den eller inte imorgon kväll. Annars blir det nog en ganska lugn torsdag, och ska antagligen gå ut och testa springa lite och se om mitt ben klarar det, jag hoppas på det åtminstone :)

Nee nu får det räcka med skrivandet då jag känner att det blivit väldigt mycket text och en hel del av det är kanske ointressant för er som läser men det är skönt att få skriva av sig lite ändå haha;)

Lägger in några bilder också, ni har säkert sett dom då Emelie har dom på sin blogg (men det var hon som tog bilderna och jag har inte fått dom av henne ännu så tar dom hon använt till att börja med)

Liten samling innan matchstart, med en snabb genomgång om vad som ska göras. (Första matchen, mot Salem)

Frislag för motståndar laget, jag står i muren på knä och Jimmy är bakom mig, sätter sig på knä ungefär efter att bilden är tagen. (Andra matchen, mot Livets Ord)


Jag skulle velat ha en bild från sista matchen också hade varit kul med en från varje att lägga in, men får se om Emelie har tagit någon från den sen i helgen eller något.




Svar

Är du och emelie fortfarande tsm? tror du att de kommer bli bättre mellan er snart?
- Ja vi är fortfarande tillsammans, och ja det tror jag då det redan har börjat bli bättre.

Tycker inte du att du är skylldig tjejen du var otrogen med en ursäkt?
- Nej jag tycker inte att jag är skyldig dig en ursäkt, så du kan lägga ner med att skriva massa kommentarer..

Vad gör du på dagarna, jobbar du?
- Nej jag har inget jobb ännu, om dagarna så söker jag jobb och umgås med vänner och/eller Emelie. Och har även börjat spela innebandy igen nu så jag har något mer att göra.

Hur gammal var Wilma när du o Emelie träffades första gången? Så liten att Emelie fortfarande ammade henne? Är ni fortfarande tillsammans?

- Wilma var 8 månader när vi träffades första gången tror jag. Och vi var bara vänner på den tiden, och hade pratat ett bra tag innan. Den gången vi träffades var det inte meningen att vi skulle träffas, stötte på henne när vi var påväg hem från lumpen. Pratade inte speciellt mycket den dagen, var mest granis och Tessan som pratade den gången. Och ja Emelie ammade henne fortfarande då.
Ja vi är fortfarande tillsammans

här kommer lite frågor:
1. Jag har läst din blogg ett bra tag men skulle vilja ha en liten sammanfattning om vem du egentligen är. Familj, bakgrund, utbildning, jobb och liknande?
2. Kommer du och granis fortfarande inte överens?
3. Hur är det med dig och emelie i dagsläget, är det något du vill satsa på efter hennes svek?
4. Bloggar du för att du själv vill eller känner du dig "skyldig" för alla oss läsare som tjatar:)

5. Vad har du för fritidsintressen egentligen?
- 1. Jag är pappas enda barn och har alltid bott med honom, min mamma och pappa gjorde slut innan jag blev 1 år har jag för mig. Hon bodde kvar i närheten med sin nya kille som hon träffade ett tag efter och dom fick 2 barn, mina älskade småsystrar:D Men dom flyttade till Nyköping när jag var 8 eller 9 år. Och sen träffade inte jag dom något alls på 1-3 år, och sen träffade mamma en ny kille där nere efter massa saker som hände med hennes kille hon hade då och dom fick ett barn när jag var 11. Så då fick jag min efterlängtade lillebror. Från att jag var 10 tills jag blev 15-16 var jag där varje sommar nästan hela lovet. Och i och med att jag fick min lillebror så fick jag 3 bonussyskon också (2 systrar och 1 bror).
Mamma är nu Gift och bor i Oxelösund, och min pappa bor där vi alltid har bott :) Jag har som sagt alltid bott hos pappa och är uppväxt i Orminge. Jag gick på Walthers Gymnasium i nacka strand för att dom hade inriktning på special idrott och var därför ett givet val för mig då jag älskade att köra innebandy. Men efter ett halv år så tyckte jag att dom träningarna var onödigt långt bort så jag bestämde mig för att byta till IT resten av året. Sen i 2an bytte jag till innebandy igen då vi skaffade ett eget lag för våran skola. jag hoppade sedan av gymnasiet då jag kände att det var både fel utbildning och att jag var skoltrött. Jag hade fått kallelse till lumpen så valde att göra den istället för att slutföra min utbildning just nu. Jag har jobbat på D-mark som markarbetare direkt efter lumpen och sen jobbade jag på Brisak ute på värmdö i slutet på 08 till början på 09. Jobbade lite kort inom bygg på mammas egna företag i början av sommaren, men eftersom det är lågkonjuktur fick dom inte in så jätte många jobb. Så dom har lagt det på is ett tag och därför söker jag nytt jobb nu igen.
2. Nej vi är kommer väl inte speciellt bra överens, vi har iaf varit med båda två när det varit hämtning/lämning av Wilma men vi säger oftast inte så mycket till varandra. Får se hur det blir i framtiden, man vet aldrig vad som kan hända.
3. Det är klart jag vill satsa på vårat förhållande, jag tycker det är värt att kämpa för. Hon har kämpat efter att jag gjort bort mig. Och jag älskar henne för mycket för att släppa henne allt för lätt, man ska inte ge upp för lätt helt enkelt.
4. Jag bloggar för mig själv, har ni inte märkt det? haha. När jag känner att jag inte orkar eller har tid att blogga så struntar jag oftast i det, och ja det blir lätt så att många läsare blir sura för att man inte skriver regelbundet, men det är min blogg och jag skriver för mig och ingen annan :) Kul att det är så pass många som läser ändå när man väl skriver.
5. Mina intressen är innebandy, saker som rör datorer, kolla på fotboll, Djurgården i allmänhet som förening, barn då jag alltid haft småsyskon eller andra småbarn runt mig(även innan Emelie kom in i mitt liv), min familj och mina vänner.

Jag undrar faktiskt om du läser någon av "dom stora blondinbloggarna"?
Och om ja, vad tycker du & vilken tror du har mest vett innanför skallbenet?
Sen undrar jag vad du lyssnar på för musik, du kanske kan lägga upp en låt som du tycker mycket om som man kan lyssna på medans man läser svaren? :D haha.

- Nej jag läser faktiskt inte någon av dom bloggarna då jag inte är speciellt intresserad av deras bloggar. Om jag läser någon av dom större bloggarna brukar det oftast vara Kenza's blogg jag läser.
Jag lyssnar faktiskt på nästan all musik, är inte speciellt kräsen när det gäller musik. :) jag kan lägga upp någon låt som jag tycker om i nästa inlägg jag gör :D

Just det.. En fråga till.
Om Emelie hade blivit gravid nu, och valt att göra abort,hur hade du känt då? Hade du velat ha kvar barnet?..

- Såg inte att du skrivit någon annan fråga ens?
Jag kan inte svara på hur jag hade känt, då jag inte vet hur det skulle kännas innan det väl händer. Det är klart jag hade velat ha kvar barnet då jag helst inte gör abort, men om hon vill göra abort och det är vad som anses bäst av oss just då, så är det klart att jag följer med hela vägen och stöttar henne.

Undrar bara hur det har kännts för dig att träffa någon som har barn?
Är det något du skulle göra igen?

- Att hon har barn känns inte så jätte märkvärdigt, i början kändes det lite annorlunda. Men förhållandet i sig blir ju inte så annorlunda i längden, jag tycker det är kul med barn så ser det som en extra bonus bara :)
Om jag fick göra om mitt val skulle jag göra exakt samma val ja. Hoppas det duger som svar.

Vad ser du för nackdel med att vara tillsammans med någon som har barn? Hur stor del i Wilmas "uppfostran" har du haft?
Vad är statusen med dig och Emelie?

- Jag ser inga nackdelar med att vara tillsammans med någon som har barn. Finns bara fördelar och flera roliga minnen :) Jag tror inte jag har tagit sån stor del i Wilmas uppfostran, tycker att Emelie och Granis har skött det bra själva. Ser mig mer som "mammas kille", som finns där om hon behöver och som vän.
Vi är fortfarande tillsammans.

1. Vad jobbar du med nu?
2. Tänker du plugga vidare någon gång?
3. Vad är drömjobbet?
Vad skulle du välja av:
4. Vinna en resa jorden runt eller vinna 100 000 i kontanter (som du inte får resa för då)?
5. Äta en myra eller äta en spindel?
6. Leva i celibat ett år eller gå upp 30 kilo?

- 1. Just nu söker jag jobb.
2. Ja jag har tänkt plugga vidare men inte riktigt ännu.
3. Något riktigt drömjobb har jag inte än, vill testa på lite av varje innan jag vet vad jag verkligen vill. Men mina 2 senaste jobb har varit väldigt roliga att hålla på med :) (Lager och bygg)
4. Jag skulle nog välja 100 000 kr då det finns mycket saker jag vill göra som kostar pengar men som inte har med resor att göra.
5. Äta en myra helt klart :P
6. Gå upp 30 kilo tror jag :O





I hopp om att återfå intresse för att börja skriva i min blogg igen...

Så kör jag en liten frågestund, fråga på nu. Svarar som alltid på det mesta.





Copyright © 2014 Fisk33n